Ska jag börja läsa fanfic? Ska jag?

/ Allmänt
Har så dubbla känslor kring detta med fanfics. Å ena sidan borde det ju vara fantastiskt med tanke på hur många som skriver och läser. Plus de ger en möjlighet att hänga ännu mer i en värld/med karaktärer en älskar. Å andra sidan är jag rädd att läsa något som förstör min bild av en serie eller bok jag är besatt av. Eller som bara är uselt. Finns liksom fööööör mycket så jag har inte vetat var jag ska börja.
 
Men, så dök det upp en tråd i Facebookgruppen Geek Women Unite (som för övrigt kan rekommenderas, även om det dyker upp en hel del junk där så är den också en guldgruva ibland) där de bästa fanficsen efterlystes. Och hör och häpna, jag hittade två stycken som jag tror jag ska ge en chans. Båda handlar om Supernatural, kanske blev sugen på just dem eftersom jag håller på att se om serien i sakta mak.
 
Den ena som en kan hitta här utspelar sig en postapokalyptisk Supernaturalvärld och det är typ allt jag vet om den. Men mmm postapokalyps. Den verkar dock extra lovande eftersom "avsnitten" (finns det en korrekt fanfic-term som borde användas här eller? Känner mig som en sån nybörjare...) finns som podcasts=mys.
 
Den andra är en alternativ säsong 7 och vi minns ju alla hur faktiskt urusel tv-seriens säsong 7 var. Känns alltså helt ok att byta ut den mot något annat, ba låtsas som om den aldrig funnits. Men alltså, den är så lååååång. Ej ett problem egentligen men jag hatar verkligen att läsa på datorn och det känns inte heller så himla härligt att sitta med en bunt A4-papper i knäet.
 
Börjar kanske med podden då?
 
Apropå att se om Supernatural...det är fortfarande awsome MEN nu när jag inte är lika förstagångsförälskad stör jag mig mer på allt kvinno- och homoförakt som visar sina fula trynen titt som tätt. Är inte direkt den första som uppmärksammar det, har tydligen pågått en diskussion om det rätt så länge. Misha Collins (aka Cas) har till exempel tagit upp Supernatural-misogynin som ett problem. Synd då att inget i världen bara kan få vara bra och fint utan att han också har kläckt ur sig så här goa grejer.
 
Tur ändå att det finns gott om såna här guldögonblick i Supernatural, så att jag kan få fortsätta fangirla det:
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: