Bokklagomur

/ Böcker
Det kanske är taskigt att klaga på en bok innan en har läst färdigt men jag har försökt hålla detta inom mig och det.går.inte. Två tredjedelar in i The Paying Guests av Sarah Waters är jag nära psykbryt. Vill först och främst klargöra att jag verkligen gillgillade The Night Watch, Fingersmith och Tipping the Velvet. The Little Stranger, not so much. Men ett bottennapp av fyra är ju ändå rätt bra statistik. Ergo, hade höga förhoppningar på The Paying Guests men nej.
 
1. Den är tråkig. Fyra personer som softar runt i ett hus gör ej en spännande eller intressant bok. Viktig lärdom. Tänkte att Sarah Waters helt enkelt inte hade någon historia att berätta utan mer en setting hon gillade, typ "1920-tal", "London", "societet på dekis", "lesbisk affär". Okej, kanske låter lite mysigt men det räcker inte för en bok på 500+ sidor. Det blir dock värre! Jag hade kunnat leva med långsamt Londonmys men vänta, nu kommer punkt två på mina lista med invändningar.
 
2. Sarah Waters använder sig av ett berättargrepp som borde dö. Vilket? Borde kanske ha en spoilervarning här men struntar i det. Varför? Finns inte mycket att spoila. Två av huvudkaraktärerna "råkar" alltså döda en tredje, i självförsvar, men ringer förstås inte polisen. Chocken!! Nu har jag ju som sagt inte läst färdigt boken men baserat på händelseutvecklingen efter "mordet" har jag på känn att Sarah Waters tror att hon ska kunna förnya det här berättargreppet på ett spännande sätt. Well I've got news for you Sarah: det går inte! Det spelar ingen roll hur många twists du slänger in, låter mordoffret återuppstå eller förvandlar mördarna till paddor som straff. I samma stund som du bestämde dig för att använda "mord av misstag"-greppet dödade du också möjligheten till en bra bok.

Appreciate A Dragon Day

/ Allmänt
Idag är ingen vanlig dag, för det är uppskatta en drake-dan! Eller varför uppskatta en drake, när en kan uppskatta alla drakar!? Vet inte ens var jag ska börja. Det finns så mycket bra, det mesta har jag nog redan tagit upp och hyperventilerat över. Som Draktränaren och Eragon. Vet inte om jag har läst några andra böcker där drakar får ta så stor del av handlingen. I böcker som Harry Potter och andra fantasy-böcker vet jag att drakar förekommer, men då skildras de alltid som något slags transportmedel. No me gusta! Vill ha psychic connections som att kunna läsa varandras tankar och en massa coola magiska band och nattliga flygturer i månsken. Alltså, aj. Vänta lite, ska bara ge mig själv en kram och stoppa floden av tårar. 

Måste faktiskt erkänna att jag fram till att Kajsa upplyste mig kl. 12 idag, hade noll koll på vad det var för dag. Är lite sur på mig själv. Fatta allt coolt jag skulle ha kunnat gjort idag om jag hade varit förberedd. Typ anordnat kalas med draktema iklädd denna 
 
efter att först ha tillagat smarrigheter som dessa, 
 
som jag tillagat iförd denna
 
Nu är det bara 5 minuter kvar av årets viktigaste dag! Det blev inte ett jättelångt inlägg, men hoppas ni alla har uppskattat drakar idag! Kom ihåg att det är helt okej att uppskatta drakar alla andra dagar på året också. 

Tycker vi avslutar med följande 1) om inte mina föräldrar ordnar en drakrelaterad studentskylt åt mig tänker jag inte ta studenten. Typ en skylt som föreställer mig, flygandes på en drake med en brinnande skola i bakgrunden. 2) Edward Cullen med en mycket viktig påminnelse