Geeking out in England (part 1)

/ Böcker
Håll i hatten för detta kan vara början på en lååååång rad inlägg. Det måste bli så om en varit på nördresa till London och Oxford. Medan jag väntar på alla bilder som mina medresenärer tagit (till exempel No) så att höjdpunkterna kan göras rättvisa (oh them höjdpunkter, så många) kommer den lelle redovisningen av vilka böcker jag införskaffade. Tadaaaa!
We should all be feminists av min favvo Chimamanda Ngozi Adichie köpte jag på Brick Lane Book Shop i London. Den är en liten tunnis men jag har höga förväntningar på den. Från Waterstones i Oxford fick jag med mig en hel hög med böcker. Det började med att jag högg tag i We are all made of molecules av Susin Nielsen eftersom den hade fått ett helt eget bord på barn- och ungdomsavdelningen. Då kom en av de härligaste bokförsäljarna jag träffat förbi (hon hade grönt hår och vidhöll att hon egentligen var en sjöjungfru). Hon sa att hon älskälskade den boken så självklart var jag tvungen att fråga om fler tips. Jag fick inte bara bra tips utan också bra pratstund och bonusinfo om böckerna och författarna. Till slut köpte jag alltså också More than this och A Monster Calls av Patrick Ness (den sistnämnda är dock ett samarbete mellan just Ness, avlidna Siobhan Dowd och illustratören Jim Kay), Half bad av Sally Green och Cruel summer av James Dawson.
 
Den sista boken på bilden är The Girls of Slender Means av Muriel Spark. Henne har jag velat läsa något av sedan förra gången jag var i London. Äntligen händer det alltså. Jag köpte den på Blackwell i Oxford, där jag faktiskt också slog till på en annan bok, från den spexiga hyllan "Don't judge a book by its cover". I den stod alltså bara böcker med fula omslag MEN de var alla inslagna i brunt papper och hade försetts med en kort beskrivande text. Självklart valde jag boken med beskrivningen "For fans of John Green and in the tradition of The catcher in the rye. A beautifully written coming of age novel". Lovande va? Ja fast nä. För när Hilda läste beskrivningen sa hon direkt: "jag tror det är The perks of being a wallflower". Och ja, det var det:
Synd bara att jag 1) har läst den 2) har boken, dessutom den versionen med snyggare omslag och 3) redan var tillbaka på vårt Bed and Breakfast och inte kvar i bokaffären. Oh well, jag skänkte den till No som förvisso har läst den men inte har något eget ex (kommer mitt ex att komma tillbaka till mig nu??).
 
Bonusfakta om Blackwell: I filmatiseringen av The Oxford Murders (som vi självklart tittade på whilst in Oxford) springer Martin (Elijah Wood) och professor Seldom (John Hurt) in på Blackwell för att leta reda på en bok som de tror kan hjälpa dem att lösa mordgåtan som filmen handlar om. Yay för att se platser från böcker och filmer i verkligheten. Obs, detta var mycket vanligt förekommande i Oxford och själva anledningen till vårt besök där, heh.
 
/Kajsa