Sektsammanträffande

/ Kajsa
Visst är det väl härligt när olika saker man konsumerar liksom hakar i varandra? Särskilt när det är oplanerat. Oklart varför slumpmässigheten gör det härligare iofs men så bara är det. Ett sådant sammanträffande inträffade  i alla fall under förra helgen. Och det hade med en sekt att göra.
 
Först lyssnade vi i mitt hem på ett avsnitt av podden Allt du velat veta, det som handlade om sekter. Kan tyvärr icke rekommendera podden pga rätt tråkig plus att jag visste ca allt som togs upp, med undantag för en grej: när de snackade om sekten Folkets tempel. Det ringde några vaga klockor när det berättades om det som kanske är mest känt om sekten, nämligen Jonestownmassakern. Suuuperkort sammanfattning: sekten Folkets Tempel drog till Guyana och startade en egen by, dvs Jonestown, när ledaren kände att de började bli för ifrågasatta i USA. Det lilla projektet slutade dock i ett kollektivt självmord/massaker när ledaren blev ännu mer psycho än han varit tidigare. En del av det här ska ha varit att föräldrar gav gift till sina barn för att sedan inmundiga det själva. Kalla mig också psyko men det här vill jag ändå veta mer om.
 
 
Sen läste jag ut The Crazy School (ja samma bok jag gav pris till i min AKA Awards, jag inspirerade mig själv att läsa om Cornelia Reads bokserie om Madeline Dare, jag älskar verkligen Madeline men ok sidospår) och major spoilervarning här!!! men hela Jonestownhistorien hänger ihop med mördarens motiv. Mördaren var nämligen medlem i sekten, giftmördade sin dotter men klarade sig undan själv. Det här fattade jag mycket lite av förra gången jag läste boken, nu däremot, med allt jag velat veta om Jonestownmassakern i färskt minne, blev upplösningen så mycket rysigare och mörk. Och rysighet och mörker, det gillar vi.
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: