Male novelists (eller Mallory Ortberg)

/ Kajsa
Äntligen, här kommer det: mitt stora inlägg om de härligaste manliga romanförfattarna!
 
Skoja. Det som kommer är en fyra minuter lång skratt- och igenkänningsfest. Okej, en kanske oftast inte orkar kolla på youtube-klipp som är längre än, säg 30 sekunder. Om du någon endaste liten gång har funderat över hur manliga författare på allvar verkar tro att läsare är intresserade av precis ALLT som försiggår i deras hjärnor, helst ocensurerat, är det ändå värt att klicka på play. Lovar.
 
Var förstås tvungen att ta reda på mer om vem geniet som framför dessa skämt är (det var No som skickade klippet så jag visste nada när jag kollade).
 
Tydligen heter hon Mallory Ortberg och är också upphovsperson till den fantastiska bildserien "Women having a terrible time at parties in Western art history". Den innehåller till exempel följande guldkorn:
 
Plus, Mallory driver och skriver på sajten "The toast". Hepp, den åker omedelbart upp på att följa-listan.
 
Varsågod, tre superba Mallory Ortberg-tips från mig (och lite No). Se det som en tidig julklapp.

Dubbelrecension av Dagboksanteckningar från en källarhål

/ Allmänt
Vi borde ha tagit upp det här mycket tidigiare. Fredag förra veckan för att vara exakt. Det var nämligen då jag och Kajsa befann oss på Lava bibliotek och verkstad i Stockholm för att lyssna på liveinspelningen av Lisa Bjärbo och Per Bengtssons bokpodcast "Allt vi säger är sant". Avsnittet är inte uppe än men borde släppas inom snar framtid. Så länge kan ni ju roa er med att lyssna på deras tidigare avsnitt som går att finna här:
 
 
 
Inspelningen avslutades med att alla fick en varsin goodiebag. I denna goodiebag låg bland annat boken "Dagboksanteckningar från ett källarhål" av David Wiberg. Detta inlägg kommer alltså vara en dubbelrecension i stil med när vi tidigare recenserade Speical topics in calamity physics. Förebered er på ett långt men bra inlägg! Den som läser hela kommer få ta del av inside information om varför No har så svårt att komma fram till vilket elevhem hen skulle tillhöra och så avslutar vi det hela med spännande nyheter! 
 
 
 
Låt oss börja det hela med en kort sammanfattning av det hela

                    
 
Vill bara slänga in en liten bildbonus på den gången då Antony skrev mitt namn i pannan. Oh, Antony.  
 
 
 
Sedan fortsatte vi att prata om olika karaktärer vi fastnade för. Först ut: Janine. 
 
                   
 
 
Andre och tredje och fjärde man ut: Läraren jag inte minns namnet på, brodern och fadern. Varning för spoilers!!
OCH de peppiga, väldigt nördiga nyheterna presenteras.
 
 
 
Det var det! Slutsats: Läs den! 

 

How I wish that it would snow now

/ Allmänt
Hallå, det är julafton om typ en vecka! Blir lika stressad som exalterad av det. Kan ändå ta på mig julbloggandet pga detta är min bästa högtid. Och vad är det viktigaste med julen? Jesus säger du? Myset? Familjen? Maten? Julklapparna så klart! Därför kommer här en hel hög med grejer som är lagom geekiga och som alla borde ha vett att uppskatta. Önskar att jag kunde få dem alla, eller åtminstone köpa dem åt någon annan. Alla tips är hittade på Etsy, så klart. En hobby jag har är att leta bra grejer där. Mitt bästa tips? Sök på your fandom of choice plus typ väska, tröja, den pryl du är ute efter. Obs varning, det är beroendeframkallande.
 
Tygkassen är ju en bra grej. Mindre miljöpåverkan än plastpåsen (om du faktiskt använder den istället för plastpåse) och finns med alla tryck en kan tänka sig. Ja, alla I tell you. God chans att du hittar just det du (eller jaja nån annan om du nu inte tänker treat yourself) nördar. Tex följande:
 
 Tröjor! Jag är ett fan av nördtröjan (nähä??). Kanske en göllig katt som läser och peppar bibliotek:
 
 Eller låtsas att en har varit på bästa caféet i Roswell, beställt snabbmat med alienrelaterat namn av Liz och köpt med sig en souvenir:
 
Ett billigt men bra sätt att geeka loss är med magneter för vi behöver ju alla fästa viktiga saker på kylskåpet. Jag vill gärna ha färgglada med klassiska Veronica Mars-citat:
 
Och blanda upp med läskigaste skurkarna från Buffy; röststjälande Gentlemen:
 
Smycken om en sysslar med sånt är också typiskt bra för det finns uppenbarligen så många geekiga crafters därute. Skulle ej tacka nej till halsband med ett par rader ur favoritdikten:
Så har jag sparat det finaste, bästa, härligaste till sist. Örhängen med ett superklassiskt motiv, tadaa:
Hahahahaaa. Okej kanske inte är helt seriös med dessa. Gråt-Dawson är ju dock en klassiker på riktigt.