Sommartips á la HBTQ+

/ No
Vaknade med två feta hbtq-tips från RFSL i inkorgen som jag tänkte dela med mig av. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Ni är varmt välkomna på RFSL Stockholms sommarfest. Det är gratis och är på Sveavägen 59, t-bana Rådmansgatan.
Lite om festen:
Den 11 juni kl. 18:00-21:00 är du välkommen på sommarfest.
Detta är en kväll öppen för alla!
Tillsammans firar vi in sommaren på huset med bl.a. alkoholfri dryck, glass och grillade marshmallows, men också med fint häng och sommarpyssel." 

 
 
 
"RFSL Ungdom anordnar ett nationellt läger i sommar som de kallar AKTIVISTHELG!
Det är gratis och kommer bli fantastiskt!" 
 
 
 
 
 
Jag var på ett läger anordnat av rfsl tidigare i år och kan säga att det var något av det bästa jag varit med om. Så mycket pepp och inspiration och fantastiska människor! Kolla in det!

Jaaaaaa! Eller vafan?! Eller Eleanor & Park blir film.

/ Film
En råkar läsa att Eleanor & Park ska bli film. Jaaaaa! är den spontana rekationen pga så bra bok. Dessutom viktig chans att visa upp personer som inte passar in i normen för hur snygga tjejer och killar ser ut. Självklart messar jag därför No och föreslår att vi ska blogga om vilka vi vill ska castas som just Eleanor & Park. Bra idé i teorin men det visar sig orimligt svårt att genomföra. Eleanor är alltså tjock och rödhårig i boken. Det där med rödhårig går ju eventuellt att fixa med hjläp av kemikalier men alltså jag vill INTE se en smal tjej spela Eleanor. Jag vill ännu mindre se en smal tjej som får någon slags fat suit alternativt går upp i vikt enbart för rollen. Det ska ju helst vara någon relativt ung också. Men alltså vet ni hur svårt jag hade att ens komma på en enda person som passade in på ovan nämnda? Kan ju bero på två, lika deppiga, saker: 1. Jag lägger inte märke till tjocka skådespelerskor. 2. Det finns väldigt få sådana.
 
Det var inte direkt lättare att komma på förslag till Park, som alltså är halvkorean. Nu kanske någon tänker, "jamen vad spelar det för roll om de inte ser ut exakt som i boken". Mitt svar blir då: de måste inte se ut exakt som i boken bara för att men det är väl hög tid att även personer som inte är typiskt Hollywoodläckra får representeras som vanliga människor som blir kära, som är osäkra, som har problem hemma osv osv osv. Dessutom är både Eleanors och Parks utseenden och bakgrunder viktiga i boken. Det skulle liksom bli en helt platt historia om de dimensionerna föll bort.
 
Så okej, jag googlade och googlade men hittade inga drömpersoner att casta (bara en miljard mardrömspersoner). Sicken tur då att foreveryoungadult-bloggen har lyckats göra ett bättre jobb än jag. Av de förslag de ger lägger jag min röst på dessa tu:
Jay Park
 
Ingrid R. Taller
 (Klicka på bilden för att komma till den ascoola brudens blogg.)
 
Hur awsome skulle det inte kunna bli?! Men ok, om jag inte kan få just de här två så säger jag som Rainbow Rowell själv, casta två helt okända kids.

Nos top 3 Supernatural-avsnitt som inte spoilar viktiga event i huvudhandligen

/ No
För er som av någon outgrundlig anledning har missat tv-serien Supernatural, ska jag ge er en liten sammanfattning samt på utmaning av Kajsa lista mina 3 bästa avsnitt. 

Serien handlar om bröderna Dean och Sam Winchester som jagar övernaturliga varelser och försöker rädda världen otala gånger. Det finns 9 säsonger, perfekt att spendera sommaren med. 
För att inte spoila för mycket har jag valt tre stycken avsnitt som inte har så mycket med huvudhandlingen att göra.
 
 
1) "Ghostfacers" (det första avsnittet de är med i heter egentligen "Hell house")
 

Såg det första Ghostfacers-avsnittet för jag vet inte hur många år sedan och tyckte då att det typ var det roligaste jag sett i hela mitt liv. Lite tvek på om jag skulle gilla dem lika mycket om jag såg om det idag. Men, en gång har dom legat nära mitt hjärta, så detta avsnitt tillägnar jag lille Ghostfacer-lover-No. 
 
Detta gäng återkommer i alla fall lite då och då i Supernatural (Har hört rykten om att de återvänder i säsong 9. Borde återuppta mitt tittande med andra ord!) De spelar in en webbshow där de besöker hemsökta ställen och ja, är rädda och hysteriska typ. Upptäckte nyss att webbserien faktiskt finns på riktigt. Måste erkänna att det gör mig ganska uppspelt. Ska absolut titta!
 
mine supernatural dean winchester sam winchester castiel Jensen Ackles Misha Collins destiel spn 10k Jared Padalecki jp gay love já ghostfacers CW supernatural quotes misha mish supernatural lines                 Ghostfacers bidrar med dagens visdomsord.
 
2) "Yellow fever"

Dean blir infekterat av något slags demonvirus och blir rädd för allt och alla. Tycker tydligen att det är jätteroligt när folk beter som sig små små barn och är rädda och hysteriska hela tiden? Alltså är inte 12 år! Lovar!! Det är roligt! Titta på detta bara: 
 
                   


3) "Changing Channels"
 
En prankster skickar runt Dean och Sam blir till olika genrer av tv-serier. Till exempel får vi se Supernatural i sitcom-form
                     
 
                Japansk game show 
                (återigen - är inte 12!!)
 
                 sjukhusdraman
                    
 
 
 
Det var allt. Ner med persiennerna och på med Supernatural! 
/No