Teen Wolf: 117 & Muted

/ Allmänt
Såhär va, No skulle ju ha bloggat om avsnitt två av Teen Wolf men det hände aldrig. Nu måste jag ventilera pga avsnitt tre (Muted alltså): äntligen! Det var spännande! Det var gamla goa Teen Wolf back on track! Men också: shit vad mycket som händer. Kan knappt hålla reda på alla olika spår. Vad har vi lärt oss i de två senaste avsnitten då?
Jo, bland annat att:
1) Kate styr The berserkers (haha, ganska fånigt namn va?) och det var de sistnämnda som hängde runt i den mexikanska öknen och det mexikanska templet.
2) Fast gör hon verkligen det? Nu blev jag osäker. Okej att de gjorde en distraktionsmanöver när Kate skulle bryta sig in i Hale-valvet men sen traskade ju någon okänd in. Kontrollerar hen bärsärkarna (blev ej mindre fånigt översatt)?
3) Det verkar som om Kate blev en varjaguar och hon kan inte kontrollera det än. Överraskning? I think not med tanke på att hon är de obalanserades mästare.
4) Sheriff Stilinskis gräns för vilka övernaturligheter som är okej dras vid tidsresande.
*drar gränsen*
5) Stiles är lilla skeden, Malia är stora skeden. Aaaaw. Alltså, gillar dessa tu ihop. De använder till och med samma färkodningssystem!
6) Stiles är rolig igen! (Obs, inte så konstigt att han var o-rolig förra säsongen och jag förlåter honom för det. Ändå, känns bra med funny Stiles.)
7) Calaveraklanen packar väskorna i detta nu och styr kosan mot Beacon Hills eftersom Scott råkade bita Wendigo-killen. Vapenvila: över.
8) Vi har alltså fått två nya monstersnubbar. Wendigon (Tack Sam och Dean Winchester för att ni lärt mig vad en Wendigo är, namnet betyder tydligen "evil that devours". Mys.) och Lacrossisen som Scott bet.
9) Botemedlet mot att förvandlas till tonåring är att spöa ett par bärsärkare. Okej, något oklart hur det hänger ihop...
10) Kiras föräldrar vill dra från Beacon Hills. (Ja, snälla, snälla, snälla flytta! Jag fixar utflyttningsfest.)
11) Yxmördaren har gjort entré. Han har ingen mun. Han pratar med hjälp av någon liten låda. Mmm, en proper scary skurk. Me like a lot!
 
12) Lydias bansheeförmågor är alive 'n kickin'. Hon dras till blodbad på bensinmackar, övergivna hus med liklager och skriver hitte-på-språk istället för algebraiska uträkningar i anteckningsblock. Lydia, jag älskar dig men jag vill inte ha dina förmågor. Ca sämsta superkraften någonsin.
13) Dereks ögon är gula igen, och? Vad betyder det ens? Trodde det var helt vanliga Betavarulvsögon. My bad. Behöver uppenbarligen en varulvsögonguide för att hänga med här va.
 
Sammanfattningsvis: Avsnitt 2 var rätt så snark medan avsnitt 3 fick mig att ta fram pom poms och skriva hejaklacksramsor till Teen Wolfs ära. Jag må fortfarande inte fatta hur typ något hänger ihop, vilka som är allierade, vilka som är skurkar osv men mums, Muted hade allt. Det var läskigt (hallå, öppningssekvenserna *rys*), det var roligt, det var lacrosse, det var spännande, det var gulle-Stiles. Hur fick allt ens plats på ca 40 minuter?
 
Men det fanns förstås awkard och WTF-moments i både 117 och Muted (mest i 117).
1) Tant-Kate hånglar upp lill-Derek.
2) Kira och Scott. Alltid och hela tiden. Ba lägg ner. Vägrar lägga in bildbevis pga låtsas som om de inte händer.
3) Agent McCall, aka Scotts pappa. Vad gör du ens i den här serien? Vad tillför du (förutom very awkward middagsbjudningar)?
4) Varför ser alla nya dudes likadana ut? Wendigon. Lacrosse-målisen. Lacrosse-målisens kompis. Kan.Inte.Skilja.Er.Åt. Alla har exakt samma tråkiga "snygg"-ung-Hollywoodkille-utseende.
Vem är vem?!
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: