Dokumentär+sport+HBTQ+Johnny Weir=To Russia with Love!!

/ Film
Nu skriver vi alla upp den 22 oktober i våra kalendrar, ok?! Då har alltså dokumentären To Russia with Love premiär. Den nyheten kom igår och yay! Har så höga förväntningar på detta. Det är väl inte direkt så att någon har missat kontroverserna kring OS i Sochi och Rysslands förbud mot "gaypropaganda". Fint då att den här dokumentären till stora delar har filmats på plats i Sochi och att olika homo/bi/queer-idrottare intervjuas.
 
Och vem sköter intervjuandet om inte major darling Johnny Weir?! Samma Johnny Weir som alltså fick rätt så mycket skit i samband med OS, eftersom han inte bojkottade det och gjorde uttalanden som tolkades som att han inte tog tillräckligt mycket avstånd från anti-gaypropagandalagen. (Alltså även jag tyckte att flera uttalanden var inte-helt-okej men försökte glömma för hallå, jag gillar ju verkligen Johnny!) Känns ändå modigare (och vettigare?) att åka dit och göra en sån här dokumentär i smyg än att säga att en tycker Ryssland är dumma.
 
Okej, det ena kanske inte utesluter det andra egentligen men det hade väl antagligen varit betydligt svårare för Johnny Weir (och de andra inblandade) att genomföra dokumentärandet om han innan OS hade protesterat högljutt. Slutsats: Go Johnny! (med liten reservation för att en ju inte har sett dokumentären än dårå, den kan ju vara genomusel).
 
En kan läsa mer om To Russia with Love till exempel här och här. Nu ska jag ta och googla alla idrottare som ska medverka (pga har uppenbarligen pinsamt dålig koll, känner typ inte till någon av dem) och peppa lite mer. Bara (ehe...) 3 ½ månad kvar till premiären!!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: