Teen Wolf: I.E.D. & Orphaned

/ Allmänt
Ok ok, ligger lite efter i Teen Wolfandet men inte lika mycket efter som No som inte ens har sett senaste avsnittet (så blunda nu No). Alltså, det är ju inte direkt som att tempot har lugnat sig. Puh. Tack och lov att Stiles gav en liten sammanfattning i början av I.E.D. komplett med färgad tejp (slut på snören?) och allt. Hur kommer det sig förresten att de där 17-åringarna (är de så gamla de är?!) fattar mer än vad jag gör? Känner mig lite lätt bakom flötet här. Ej den bästa av känslor. Hallå, vill alltid vara smart! Det största duh-momentet var när Stiles förklarade att det var The Benefactor som snodde Halemiljonerna och att det är de som används för att betala för avrättningarna av övernaturliga.
 
Stiles verkar för övrigt vara en mästare på att lägga ihop ett och ett. Han lsitade även ut att det var en lacrossespelare som försökte döda folk, pga att en lacrosseklubbas form matchade ett stickmärke. Jag kan sätta alla mina besparingar på att Stiles en dag kommer att få ta över sin pappas jobb som sheriff. Han verkar ju redan sköta typ hälften av polisarbetet i Beacon Hills, typ har tillgång till alla bevis, spatserar runt med brottsplatfotografier i väskan och så.
 
Börjar nästan sakna den gamla goda tiden när en hade typ en handfull varulvar att hålla reda på + den reptillika varelsen vars namn jag glömt. Nu är det fyrtiotusen olika varulvar, wendigos (Ursäkta men var tog den vägen? Blev han dödad? Ligger han på en paradisö och dricker drinkar alternativt människoblod?), varjaguarer, kitsunes, banshees, bärsärkare. Vill helst ha lite färre karaktärer att engagera mig i. Inte så lätt att uppbåda några känslor för en person efter några 10-sekundersscener. Istället ba, jahopp, där dog en till. Och vem var det? Vet ej. Don't care.
 
Lacrossematchen i I.E.D. var rätt lame. Känns som om jag har sett ett varulvsyngel försöka kontrollera de megaaggressiva känslor som tydligen alltid uppstår under lacrosse+försök att förhindra att någon spelare dör tidigare. Enda upplyftande: de har lyckats casta en kille som ser åtminstone lite annorlunda ut.
 
Hur kommer det sig förresten att alla övernaturliga är så sämst på att slåss? Va? Ska de inte ha någon slags övernaturlig styrka också? Ändå lyckas de där två föräldralösa barnen (hängde inte riktigt med på vad som var grejen med föräldralösheten men att inte hänga med är ju vardagsmat i teen wolf) ta kål på den ena efter den andra. Ka-ching för dem (eller nä, inte längre eftersom Scott fick kli i fingrarna och snodde deras pengar).
Evil plotters sans föräldrar
 
Lydias people skills är bedrövliga. När hon skrek på Meredith: </3. Å andra sidan lyckas hon ju åtminstone få fram lite ny info. Också </3 när Lydia fick reda på att Meredith tagit livet av sig (tog hon livet av sig? eller hade någon arrangerat det?). Tar också tillbaka det där med att jag inte bryr mig när nån dör längre. Lite åtminstone, För Merediths död var sorglig.
Inga people skills, men göllig
 
Det här med att lösenordet till sista delen av dödslistan var "Derek". Kommer han att dö? Kommer det att spela någon roll? Dereks insats krymper mer och mer. Håller knappt koll på vad han sysslar med. Hans, Kates och papa Argents bihistoria är not very interesting.
 
Det visade sig ju också att polis-Parrish (jamen ni vet han som Lydia hänger runt med och som det är uppenbart att hon förr eller senare kommer få ihop det med) står på dödslistan. Vad är han? Ingen vet. När Lydia och Stiles frågar får de bara blaha till svar. Återigen, det är ju Lydia och Stiles som styr upp på riktigt. De andra (aka typ Scott) springer mest runt som yra höns och slåss mot lite allt möjligt.
 
Vad var dealen med banden som the Benefactor har skickat ut? Och ännu större fråga, varför band?? Orimligt att alla skulle äga en bandspelare. Fast de verkar ju vara väldigt retro när det kommer till musiklyssnande i Beacon Hills. Kom ihåg vinylspelaren i Lydias familjs strandhus.
Välkomna till 2014!
 
Ok, det finns fortfarande tusen grejer som jag inte tagit upp. Tex Liam i brunnen, Kates jakt på bandet (eh okej antar att det egentligen är benefactor hon jagar), Peter Hales allmänna lurkande, att ena halvan av föräldralösa duon dog osv osv. Skulle en kommentera allt som händer i den här serien skulle en aldrig göra annat. Seriöst, de skulle kunna skala bort åtminstone någon storyline den här säsongen. Eller ska allt sys ihop på slutet? Herre, hur ska det gå till isåfall? Halva säsongen har ju redan gått.
 
Det är också klart att det blir en säsong 5 av Teen Wolf (yay). Och det blir en extralång med 20 avsnitt (yay), iofs uppdelat i två, typ som säsong 3. Annars hade ju mitt önskemål varit att de lugnade ner sig liiiite och fokuserade mer på huvudkaraktärerna när de får extra många avsnitt att jobba med men aja.
 
 
 
 
 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: